ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΡΑΚΟΥ

Εκδόσεις Μελών
21/09/2015
0 Σχόλια
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΡΑΚΟΥ

Ο Πέτρος Κυριάκου Πόρακος γεννήθηκε στον Ύψωνα Λεμεσού. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με όλα σχεδόν, τα είδη μουσικής.

Ολοκλήρωσε της γυμνασιακές του σπουδές και τη στρατιωτική του θητεία. Το 1972 μεταβαίνει στην Αγγλία όπου ζει και εργάζεται ως Μουσικός σε διάφορα κέντρα της εποχής.

Επέστρεψε το 1974 και η επιστροφή του συνέπεσε με τα τραγικά γεγονότα στα οποία πήρε μέρος ως έφεδρος. Υπηρέτησε στο Μοσφίλι, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Τηλλυρίας. Εκεί για πρώτη φορά κεντρίζεται το ενδιαφέρον του για την ποίηση και την ζωγραφική.

Ακολούθως και αφού τελείωσαν οι υποχρεώσεις του στην Εθνική Φρουρά, ζει και εργάζεται στη Λεμεσό ως Μουσικός σε διάφορα ξενοδοχεία και νυκτερινά κέντρα.
Κατά καιρούς εργάσθηκε ξανά στο εξωτερικό, όπως στην Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία.
Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με την Σύνθεση. Είναι μέλος της PRS (Performing-Right-Society), μέλος των Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, μέλος Δ.Σ της Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού Βασίλης Μιχαηλίδης. Είναι μέλος της επιτροπής Ιστορικού Αρχείου της πόλης Λεμεσού, μέλος της Cyprus Union of Professional Artists, μέλος του Συνδέσμου Καλλιτεχνών «SCALA» International Artists Association επίσης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου «Ε.Ε.Κ.Κ».
• Τον Ιούλιο του 1993, εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Γυναίκες». Το ίδιο έτος, τον Σεπτέμβρη, εκδίδει τη δεύτερη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Γυναίκες ΙΙ».
• Τον Οκτώβριο του 1993 συμμετέχει σε διαγωνισμό βιβλίου, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, μέσο του Υπουργείου Παιδείας και της Μορφωτικής Υπηρεσίας.
• Τον Σεπτέμβρη του 2000 εκδίδει την τρίτη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ρέουσες Σκέψεις».
• Τον Δεκέμβρη του 2003 εκδίδει την τέταρτη ποιητική συλλογή με τίτλο «Τελείως Αυτόνομα».
• Τον Αύγουστο του 2004 εκδίδει το βιβλίο «Λόφου, Οι άνθρωποί της στο χώρο και στο χρόνο».
• Τον Δεκέμβριο του 2005 εκδίδει το λογοτεχνικό δοκίμιο με τίτλο «Άγγελοι Θανάτου Πριν το τέλος» το οποίο επανεκδίδεται τo 2007 (Β’ έκδοση).
• Έχει ολοκληρώσει την μελέτη του για την Κυπριακή Διασπορά στην οποία, πέρα από τα εισαγωγικά σχόλια γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Κυπρίων Μεταναστών.
Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. Επίσης συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *