ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗ

Ιφιγένεια Μετόχη
07/08/2014
0 Σχόλια

GetAttachment

Η Ιφιγένεια Μετόχη γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 19 Ιουνίου το 1974. Τελείωσε το Λύκειο Αποστόλου Πέτρου & Παύλου, το κλασσικό τμήμα και έφυγε για σπουδές στην Αθήνα όπου πήρε το πτυχίο της στην Αργυροχρυσοχοία. Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Άρχισε να γράφει Ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια. Ζει στη Λεμεσό και είναι δραστήριο στέλεχος της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της πόλης. Είναι η Ταμίας της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης», Μέλος του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Δραστηριοποιείτε και ανήκει και σε διάφορα άλλα Σωματεία. Ποιήματα της καθώς και πεζά (εκδομένα ή ανέκδοτα) δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας και ανθολογήθηκε σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες.
Η ποιητική της συλλογή «Στοχασμοί Εφηβείας» αποτελεί την πρώτη έκδοση ποιημάτων της. Η συλλογή της «Της Θάλασσας και του ήλιου» αποτελούν την 2ην κατά σειρά εκδομένη της δουλειά.
Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να ασχολείται με το γράψιμο , τη γυμναστική , τη μουσική και τη Ζωγραφική , όπου έχει βραβευτεί και για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ το 1988, με τιμητικό δίπλωμα.
Προσωπικές τις συλλογές είναι : 1. Στοχασμοί 1988
2. Αναλογισμοί της στιγμής
3. Αναδρομή
4. Παλίρροια Σκέψεων
Το 2013 ο Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» στα πλαίσια του Γ’ Διαγωνισμού Διηγήματος της απένειμε τιμητικό δίπλωμα.
Σήμερα εργάζεται στην Εταιρεία Soula Iacovidou & Associates LLC ως Corporate Administrator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *