ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΤΖΗΧΑΜΠΗ, ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ

Χαιρετισμοί
25/10/2014
0 Σχόλια

Χαιρετισμός στην παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής «Στην Ακτή των ποιητών» -Λεμεσός –Κύπρος του Ανδρέα Χατζηχαμπή 2008, 2.12. 2008

Θεοφιλέστατε,
Κυρία Βουλευτής και λογοτέχνις
Αγαπητά μέλη της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού, «Βασίλης Μιχαηλίδης», λοιποί φίλοι των Γραμμάτων,
Κυρίες και κύριοι,

Οι στίχοι από τα δυο ποιήματα που ήδη έχετε ακούσει ήτανε μια μόνο πρώτη γεύση από την ποίηση του αγαπητού μας Ανδρέα Χατζηχαμπή, μια ποίηση κατά τη δική μας κρίση αναβαθμισμένη από την πρώτη του γραφή, ποιητική συλλογή «Απ’ τ’ αλωνάκι της σιγής» , Λεμεσός – Κύπρος 2002.
Στη νέα του ποιητική γραφή ο ποιητής Ανδρέας Χατζηχαμπής, μας ταξιδεύει στον δικό του ποιητικό κόσμο και ειδικά στο πρώτο μέρος της συλλογής του «Στην Ακτή των ποιητών», στο μέρος «πνευματική πολιτεία». Εκεί ο επαρκής αναγνώστης ή ακροατής ανακαλύπτει μέσα από την ποίηση τον όμορφο κόσμο της οικολογίας που από μόνος του είναι ομορφιά και ποίηση. Εκεί καταφέρνει να δημιουργήσει ο Ανδρέας την απόλυτα δική του ποιητική ατμόσφαιρα και να μας κάνει να ανασαίνουμε μέσα στη φύση και να μας οδηγεί στη δική του ιδανική Πολιτεία.
Ωστόσο εδώ απόψε μαζί μας για να μας παρουσιάσει το βιβλίο και να του κάμει μια πρώτη αξιολόγηση, είναι η βουλευτής μας, Λεμεσιανή λογοτέχνις, πνευματικό παιδί, όπως επίσημα δηλώνει και αυτή όπως κι εμείς, του δασκάλου μας Ανδρέα Παστελλά, τον οποίον ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να έχει καλά. καλά γιατί στους χαλεπούς καιρούς που περνούμε, η Κύπρος, ο Ελληνισμός και τα Ελληνικά μας Γράμματα, η Ελληνική μας γλώσσα, για την υπεράσπισή τους και για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, τον έχουμε ακόμα μεγάλη ανάγκη.
Όπως το συνηθίζουμε, ζητήσαμε από την αγαπητή μας Ελένη Θεοχάρους, μια που δεν ήταν κατορθωτό να το έχουμε, να μας δώσει το βιογραφικό της σημείωμα και σεμνά μας απάντησε – μέσω τρίτου – ότι δεν είναι αναγκαίο. Σε μας όμως είναι αναγκαίο να αναφέρουμε αν και η ίδια σε όλους μας είναι τόσο γνωστή και επιφανής, ότι πέραν της ιδιότητάς της σαν βουλευτή και πολιτικού προσώπου με εντονότατη παρουσία στα κοινωνικά και εθνικά δρώμενα του τόπου, ότι είναι η αφιλοκερδής γιατρός την οποία χρόνια βλέπουμε και καμαρώνουμε η οποία, εδώ και χρόνια, πρωτοπόρα ανήκει στους γιατρούς του κόσμου. Στους γιατρούς που αφιλοκερδώς τρέχουν όπου υπάρχει πόλεμος ή δυστυχία στον πλανήτη μας για να φέρουν ανακούφιση στον πόνο και χαμόγελο στα πρόσωπα ανθρώπων που υποφέρουν σε κάθε μέρος της γης. Από κοντά όμως, για μας, την οικογένεια των ανθρώπων της Λογοτεχνίας, είναι και η βραβευμένη ποιήτρια – λογοτέχνις..
Αγαπητή μας Ελένη το βήμα του Πολιτιστικού της Τράπεζας Κύπρου, ένα βήμα το οποίο κι απόψε φιλοξενεί και αυτή την εκδήλωσή μας, σου ανήκει. Έχεις το λόγο.
Γιώργος Πετούσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *