ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ «Μες στους ανέμους τους κρυφούς»

Slider
30/05/2017
0 Σχόλια
ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ  ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ  «Μες στους ανέμους τους κρυφούς»

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΕΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ
ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
 «Μες στους ανέμους τους κρυφούς»

 

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη το 1917 στη Λεμεσό, όπου έζησε την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του (1878-1917) και όπου συνδέθηκε με τους πρωτοπόρους δημοτικιστές λογίους της, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη στροφή του ποιητή προς την κυπριακή διάλεκτο, στην οποία συνέθεσε τα ποιητικά του αριστουργήματα.

Με αφορμή το Έτος Βασίλη Μιχαηλίδη, ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει έκδοση υπό τον τίτλο «Μες στους ανέμους τους κρυφούς» και καλεί τους ποιητές που έχουν ήδη γράψει, δημοσιεύσει ή προτίθενται να γράψουν ποίηση, εμπνευσμένη από τον Βασίλη Μιχαηλίδη και το έργο του, να υποβάλουν ένα ποίημά τους στην κοινή νεοελληνική ή στο κυπριακό ιδίωμα, όχι πέραν των τριάντα στίχων.

Όσα ποιήματα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης θα περιληφθούν, μαζί με εικαστικές δημιουργίες για τον Βασίλη Μιχαηλίδη, σε ειδική έκδοση και θα παρουσιαστούν το προσεχές φθινόπωρο σε ποιητική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού, στο πλαίσιο εικαστικής έκθεσης με θέμα τον Βασίλη Μιχαηλίδη.

Τα ποιήματα θα πρέπει να φθάσουν σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού:

Στην ταχυδρομική διεύθυνση: Δήμος Λεμεσού, Τ.Θ. 50089, Λεμεσός 3607
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nadianax@cytanet.com.cy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *